“Szívem ujjong az Úrban”
1Sám 2, 1

Keresztény Könnyűzenei Ifjúsági
Fesztivál

2023. május 6 – Bicske, Kossuth tér

Helyszín: Nagyszínpad – Hősök tere


10:30 Családi délelőtt

MustárMag közösség napindító dicsőítése
a kisgyermekes családok részére
Zirig Kristóf atya interaktív, játékos előadása

13:00 Rád Találtam csapat

A zalaegerszegi Rád Találtam csapat évek óta járja az iskolákat, intézményeket, ahol lelkigyakorlatokat, lelki napokat tartanak.
Tanúságtételekkel, vendég előadókkal kiegészülve dicsőítik az Urat a könnyűzene eszközeivel.

A csapatukat kiegészíti ez alkalommal Holló András kerekesszékes tánctanár,
valamint egy volt szenvedélybeteg fiatalember, akik tanúságot tesznek életükről és az Istennel való kapcsolatukról.
A csapat a karizmatikus megújulás szellemében végzi szolgálatát, így a program alatt közbenjáró ima lehetőségét is biztosítják.

15:00 Humayer Dávid

A Budapesten élő fiatalember 24 évesen kapta az első meghívást Istentől. Az évek során egyre erősebb lett az elhivatottsága, így tavaly a bevezető szentségekben is részesült. Dávid az Ökumenikus Szegélyszervezet munkatársa, szabadidejében a Maté teák bemutatásával és forgalmazásával foglalkozik. Fő érdeklődési területe Dél-Amerika és kultúrája, így tagja egy spanyol ajkú katolikus közösségnek is.

15:30 imperfectum együttes

Az imperfectum együttest két keresztény fiatal alapította 2000-ben. 2003 óta saját zenés áhitatokat és koncerteket is rendeznek, amely alkalmak nagy népszerűségnek örvendenek minden korosztály körében. Az évek során egyedi stílusvilágot alakítottak ki. Vallják: akármilyen stílusban, vagy felállásban zenélnek, Istenről és Istenhez kell szólniuk általa.

16:20 Lackfi János író, költő

1971-ben született Budapesten. Író, költő, műfordító, szerkesztő. Harmincnál több könyvet írt, felét felnőtteknek, felét gyerekeknek, továbbá ugyanennyit fordított le franciából. Megzenésített verseiből négy CD-t adtak ki, Lovasi András, Malek Andrea, Herczku Ágnes és mások előadásában.
Tizenhét évig tanított a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Írásai több tízezer példányban fogytak el. Jelenleg Zsámbékon él népes családjával.

17:00 Körömi verbita plébánia

A körömi verbita plébánia és társplébániáinak bemutatkozása Marco Antonio de Miranda SVD káplán atya vezetésével, a cigánypasztoráció jegyében.

17:20 Szentségimádás

Szentségimádás a verbita atyák vezetésével és zenei szolgálatával az ifjúság megtéréséért.

kehely
18:00 Szentmise

Hálaadó szentmise az egész nap kegyelmeiért, előadóiért, valamint minden megjelent és távollévő testvérünkért.

Főcelebráns: Burbela Gergely SVD atya
Zenei szolgálat: AcCordis együttes

19:30 Eucharist & Friends koncert
A Gável testvérek által vezetett együttes meghívott vendég művésszel kiegészülve hálaadó koncertet ad a program zárásaként.